Rengeteg szó esik arról, hogy igyunk sok vizet, de vajon milyen vizet igyunk? Palackos vizet? Csapvizet? Szűrt vizet?
Palackos vizet?
A palackos vizet is ajánlhatnám, de nem teszem, több okból:
- a környezetszennyezés miatt.
- a nem megfelelő tárolásból fakadó minőségi romlás miatt,
- a PET palackból kioldódó káros anyagok miatt,
- az esetleg határérték felett előforduló káros anyagok miatt,
- a felesleges cipelés miatt.
Csapvizet?
Magyarország legtöbb részén a csapvíz iható, jó ízű, de…
A csapvízben sajnos maradnak növényvédőszer, műtrágya maradványok, nehézfémek, mosószerek, gyógyszerek, gombák, vírusok, baktériumok, stb. Persze ezekre készültek szabályozások és mindenhol, ahol iható a csapvíz ott ezek a maradványok határérték alatt vannak.
Ennek ellenére jobb kiszűrni őket a vízből, amit fogyasztunk nap, mint nap, hogy elkerüljük a felhalmozódásukat a szervezetünkben. Ahogy telnek az évek éppen elég nehézfém halmozódik fel a szervezetünkben, éppen elég baktériummal, vírussal, gombával találkozik a szervezetünk.
Szűrt vizet
Vannak a beépíthető, a csapra szerelhető vízszűrők, amelyek többsége nagyon jó, de igen költséges.
A legegyszerűbb módszer a vízszűrős kancsó. A vízszűrős kancsóban aktív szénnel történik a vízszűrés. Az aktív szén súlyának 100 szorosát képes megkötni, magába szívni. Ezáltal közömbösíti a vegyszereket, vírusokat, baktériumokat, mérgeket.
Persze ez csak akkor működik, ha meghatározott időnként cseréljük a kancsóban lévő szűrőt.
0 hozzászólás