Mert nagyon egészségesek!
Alacsony cukor tartalmúak (kivéve a cseresznyét), nagyon magas a flavonoid tartalmuk.
Milyen jótékony hatásuk van a flavonoidoknak?
- antioxidáns,
- antikarcionogén (rákellenes)
- gyulladáscsökkentő,
- asztmaellenes,
- antiallergén,
- antivirális,
- antibakteriális
A flavonoidok összességében egészségvédő, betegségmegelőző hatásúak.
Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudós, a C vitamin felfedezője rávilágította arra, hogy a flavonoidok a májban, a vesében, a mellékvesében növelik a C vitamin felvételt.
De mik azok a flavonoidok?
A flavonoidok a növények által, saját maguk védelmére termelt anyagok. A sejtek védelmét biztosítják az UV sugárzás és a növényi kórokozókkal szemben. A flavonoidok növényi festékanyagok, amelyek elsősorban a növény héjában, szárában és kocsányában találhatóak meg.
A bogyós gyümölcsöknek sajnos nem mindig van szezonjuk, ilyenkor ehetjük a mélyhűtött gyümölcsöt vagy a Biocom flavonoid komplexét amit itt vásárolhatsz meg.
0 hozzászólás