cukor mindenholNyáron Spanyolországban jártam és nagyon meglepődtem azon, hogy mennyi mindent cukroznak. A frissen facsart narancslé mellé a kávézóban adtak cukrot, pedig hidd el  édes volt az önmagában is.  Az üzletben alig lehetett natúr joghurtot találni, mert mindegyik cukrozott volt. Persze ez nem biztos, hogy mindenkinek furcsa.
Pedig kordában kell/kéne tartanunk a cukor fogyasztásunkat.
cukor
Ráadásul a korral az anyagcserénk lelassul, észrevétlenül kúsznak fel ránk a plusz kilók. A változó korral ez még hangsúlyosabbá válik. Figyelj oda mit eszel, mit iszol és csökkentsd a cukorfogyasztást.
A cukorfogyasztást lehet mérsékelni és még csak észre sem veszed.
Olvasd el a címkéjét mindennek, ami belekerül a kosaradba és kerüld azokat, amiknek magas a hozzáadott cukor tartalma.
Minél feldolgozottabb egy termék annál több cukrot tartalmaz. A fruktózt (iparilag előállított) gyakran használják ízfokozónak, mert kiemeli az ízeket, ellenben hizlal.
Az üdítőital (light is!) fogyasztást elég egyszerű csökkenteni. Ha eddig napi 1-et ittál, igyál egyet minden 2. nap, majd minden 3. nap, stb. mígnem csak nagy ritkán iszol meg 1-1 pohárral. Ha napi többet iszol, akkor azt is ezzel a módszerrel csökkentheted.
Miért ne igyál üdítőitalokat? Mert a legtöbb csupán üres kalória – és abból is jó sok – rengeteg cukor van bennük, ami hirtelen nagyon megemeli a vércukor szintünket és fokozza az inzulintermelést. A hirtelen nagy adag cukrot a szervezet csak úgy tudja feldolgozni, ha egy részét zsírrá alakítja. Az inzulin meg feleslegesen termelődött, kering a szervezetünkben és gátolja a zsírégetést, ráadásul nagyon gyorsan újabb adag cukor elfogyasztására fog ösztönözni.
Ha a kávédat, teádat cukorral iszod, tegyél bele mindig egy kicsit kevesebbet. Ha apránként csökkented a mennyiséget észre sem fogd venni.
Édességek, ….hmmmm ne aggódj azt is ehetsz, de csak mértékkel. Olvasd el, amit a cukrokról írtam és válaszd ki a megfelelőt, amelyik a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Itt írtam a különböző cukrokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás