Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki kávéval kel. Sokat olvasni róla, hogy a kávé nem egészséges, ne igyál annyit. Igen, valóban ne igyunk napi 5-6 vagy még több kávét, de napi 2-3 csésze kávé élvezetét megtarthatjuk.
A kávénak több jótékony hatása is van, amelyekből kiemelném most az Alzheimer és Parkinson kór kialakulásával szembeni védelmét.
Az Alzheimer kór egyre gyakoribb az idősek körében és egyre korábban alakul ki. Ki ne tartana attól, hogy már a párját, a gyerekeit sem ismeri fel és ön illetve közveszélyessé válik, mert elfelejti, hogy bekapcsolta a sütős, meggyújtotta a gyertyát, stb.
A kávészemek pörkölésekor képződő fenil-indén molekula gátolja az Alzheimer kór és a Parkinson kór során felhalmozódó fehérjetöredék (béta amiloid és a tau fehérje) felhalmozódását. Minél sötétebbre pörkölik a kávét annál több fenil-indén molekula képződik. A koffein mentes és a koffein tartalmú pörkölt kávé is tartalmazza ezt a védő molekulát.
Egy csésze kávét valaki?
Forrás: http://informed.hu
0 hozzászólás