A Húsvét szinonimája számodra a csokoládé? 

A csokoládé nem  rossz, egészségtelen, ha mértékkel fogyasztjuk.  A csokoládé több értékes anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk számára. Persze ahhoz, hogy ellásd a szervezetedet megfelelő mennyiséggel ezekből az értékes anyagokból nem elég, ha csak csokit eszel 🙂

Lássuk mi minden jó van a csokiban:

  • magnézium: fontos szerepe van az idegrendszer megfelelő működésében, a szív- és érrendszer, a vese egészséges működésében, a csontképzésben,  stb.
  • ásványi anyagok: cink, foszfor
  • antioxidánsok, amelyek védik a sejtjeinket a szabad gyökök ellene, amelyeknek fontos szerepük van az öregedésben
  • hozzájárul a szerotonin és a endorfin hormon termelődéséhez, amelyek elősegítik az alvást és stresszoldó hatásúak

A 70%-os étcsokoládét részesítsük előnyben. A tejcsokoládé nagy mennyiségben tartalmaz finomított cukrot, és hozzájárulnak a zsír felhalmozódásához, így azt inkább kerüljük.

 

Nem vállalok felelősséget az Ünnepek alatt esetlegesen felugró kilókért!

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás