A Húsvét szinonimája számodra a csokoládé?
A csokoládé nem rossz, egészségtelen, ha mértékkel fogyasztjuk. A csokoládé több értékes anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk számára. Persze ahhoz, hogy ellásd a szervezetedet megfelelő mennyiséggel ezekből az értékes anyagokból nem elég, ha csak csokit eszel 🙂
Lássuk mi minden jó van a csokiban:
- magnézium: fontos szerepe van az idegrendszer megfelelő működésében, a szív- és érrendszer, a vese egészséges működésében, a csontképzésben, stb.
- ásványi anyagok: cink, foszfor
- antioxidánsok, amelyek védik a sejtjeinket a szabad gyökök ellene, amelyeknek fontos szerepük van az öregedésben
- hozzájárul a szerotonin és a endorfin hormon termelődéséhez, amelyek elősegítik az alvást és stresszoldó hatásúak
A 70%-os étcsokoládét részesítsük előnyben. A tejcsokoládé nagy mennyiségben tartalmaz finomított cukrot, és hozzájárulnak a zsír felhalmozódásához, így azt inkább kerüljük.
Nem vállalok felelősséget az Ünnepek alatt esetlegesen felugró kilókért!
0 hozzászólás