5 étel, amelytől fiatal, üde lesz arcbőrünk

Nem csak a kozmetikumok segítenek a fiatal arcbőr megtartásában, persze ezekre is szükségünk van, ha szeretnénk sokáig fiatalok maradni. Az hogy mi kerül a tányérunkba nagyban befolyásolja az arcbőrünk állapotát.

Paradicsom

fiatalító paradicsomMagas likopin (vörös színű karotinoid) tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatású, véd a napsugárzás káros hatásaitól. Magas likopin tartalma van még a görögdinnyének, a piros paprikának, a grapefruitnak is.

 

Avokádó

fiatalító avokádóKülsőleg is lehet használni pakolásként az arcra. Amennyiben a tányérunkba kerül, úgy puhává varázsolja a bőrt, megakadályozza a kiszáradását, magas olaj tartalmának köszönhetően. Ráadásul segíti a karotinoidok felszívódását. Azonban figyelj arra, hogy nagyon magas a kalória tartalma, egy közepes méretű avokádó kb. 350 kcal.

Mandula

fiatalító mandulaMagas E vitamin tartalmának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot az öregedéssel.

 

 

Kiwi

fiatalító kiwiMagas C-vitamin tartalma hozzájárul az üde bőrhöz. Stimulálja a kollagén termelést, amely segít a ráncok, szarkalábak kialakulásának késleltetésében. A fakó arcszínt üdévé válik.

 

Répa

fiatalító répaA benne található karotin „átszínezi” a bőrt. Minél sötétebb színű a répa, annál magasabb a benne található béta karotin.

 

Ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket naponta kell ennünk ahhoz, hogy elérjük velük ezeket a kedvező hatásokat.

Kategóriák: Öregedés

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás