5 étel, amelytől fiatal, üde lesz arcbőrünk
Nem csak a kozmetikumok segítenek a fiatal arcbőr megtartásában, persze ezekre is szükségünk van, ha szeretnénk sokáig fiatalok maradni. Az hogy mi kerül a tányérunkba nagyban befolyásolja az arcbőrünk állapotát.
Paradicsom
Magas likopin (vörös színű karotinoid) tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatású, véd a napsugárzás káros hatásaitól. Magas likopin tartalma van még a görögdinnyének, a piros paprikának, a grapefruitnak is.
Avokádó
Külsőleg is lehet használni pakolásként az arcra. Amennyiben a tányérunkba kerül, úgy puhává varázsolja a bőrt, megakadályozza a kiszáradását, magas olaj tartalmának köszönhetően. Ráadásul segíti a karotinoidok felszívódását. Azonban figyelj arra, hogy nagyon magas a kalória tartalma, egy közepes méretű avokádó kb. 350 kcal.
Mandula
Magas E vitamin tartalmának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot az öregedéssel.
Kiwi
Magas C-vitamin tartalma hozzájárul az üde bőrhöz. Stimulálja a kollagén termelést, amely segít a ráncok, szarkalábak kialakulásának késleltetésében. A fakó arcszínt üdévé válik.
Répa
A benne található karotin „átszínezi” a bőrt. Minél sötétebb színű a répa, annál magasabb a benne található béta karotin.
Ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket naponta kell ennünk ahhoz, hogy elérjük velük ezeket a kedvező hatásokat.
0 hozzászólás